D decision. Ans: c


Download 74.73 Kb.
NameD decision. Ans: c
A typeDecision


Chapter: Chapter 02 Infrastructure and Support Systems


Multiple Choice


1. __________ is the collection of hardware, software, processes, networks, and users.

a) IT infrastructure

b) IT function

c) Transaction processing system

d) MIS
Ans: a

Difficulty: Easy

Section Ref: Quick Look at Chapter 2

AACSB:


2. A transaction processing system (TPS):

a) processes raw data.

b) does reporting.

c) extracts, transforms, and loads data.

d) does advanced data analysis.
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: Quick Look at Chapter 2

AACSB:


3. The number of hours an employee worked in a certain week is an example of:

a) information.

b) a transaction.

c) knowledge.

d) data.
Ans: d

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB: Reflective thinking skills


4. __________ is data that has been processed, organized, or put into context so that it has meaning and value to the person receiving it.

a) Information

b) A transaction

c) Knowledge

d) A report
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


5. __________ consists of data that have been processed, organized, and put into context to be meaningful, and to convey understanding, experience, accumulated learning, and expertise.

a) Information

b) A transaction

c) Knowledge

d) Wisdom
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


6. Managing a product recall in a way that minimizes negative impacts on sales of other products and profits is an example of:

a) data.

b) information.

c) knowledge.

d) decision.
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB: Reflective thinking skills.


7. A __________ consists of stored data organized for access, search, retrieval, and update.

a) file

b) database

c) TPS

d) system
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


8. Why are TPSs critical systems?

a) Data need to be analyzed and reported to managers to support their decision making processes.

b) Manual systems are subject to too much human error.

c) Transactions that do not get captured can result in lost sales, dissatisfied customers, and other types of data errors.

d) They are essential components of process control systems.
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Reflective thinking skills.


9. Processing of transactions is done in one of two modes:

a) batch and real-time.

b) online and offline.

c) manual and computerized.

d) online and real-time.
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


10. Which of the following is an advantage of batch processing over online transaction processing?

a) higher data quality

b) costs less

c) more up-to-date data

d) a and b
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Reflective thinking skills.


11. If a customer sets up an account with REI.com to purchase from their Web site, the __________ will validate that the address, city, and postal code are consistent and valid in order to improve __________.

a) OLTP; data storage

b) OLTP: data visibility

c) TPS; data quality

d) TPS; data transfer
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


12. Data errors:

a) are difficult to correct the later they are detected.

b) expose the company to legal action.

c) may never be detected and corrected.

d) all of the above
Ans: d

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Reflective thinking skills


13. Victims of identity theft face enormous challenges and frustration because:

a) data errors detected later are difficult to correct.

b) data processing does not improve data quality.

c) data processing is done in real-time.

d) data processing cannot detect obvious data errors.
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Reflective thinking skills.


14. Which of the following is not an example of a routine business transaction for a manufacturing company?

a) purchase orders

b) payroll

c) consolidation

d) billing
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Reflective thinking skills.


15. General purpose reporting systems are referred to as __________ systems.

a) management information

b) decision support

c) operational

d) transactional
Ans: a

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


16. Which of the following is not an objective of MIS?

a) to provide reports to managers for tracking operations

b) to provide reports to managers for monitoring

c) to provide reports to managers for control

d) to provide reports to managers for strategic planning
Ans: d

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


17. __________ reports are created or run according to a pre-set schedule, such as daily, weekly, or quarterly.

a) Periodic

b) Exception

c) Ad hoc

d) Functional
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


18. Sales of fresh produce drop during an E. coli food contamination crisis. What type of reports would be generated in this unique situation?

a) Periodic

b) Exception

c) Ad hoc

d) Functional
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Reflective thinking skills.


19. Sony’s managers notice a significant change in demand for the company’s eReaders. They request that reports be generated so they can learn more about this situation. What is this type of report?

a) Periodic

b) Exception

c) Ad hoc

d) Functional
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Reflective thinking skills.


20. Decision support systems are __________ that support unstructured and semi-structured decision making.

a) interactive applications

b) reporting applications

c) operations support systems

d) process control systems
Ans: a

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


21. Deciding which new products to develop or which new markets to enter are examples of __________ decisions because they depend on human intelligence, knowledge, and/or experience.

a) structured

b) semistructured

c) unstructured

d) routine
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


22. Decision makers manipulate models in a DSS to perform __________ analysis, which refers to changing assumptions or data in the model to see the impacts of those changes on the outcome.

a) goal seeking

b) experimental

c) structured

d) what-if
Ans: d

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


23. A __________ is a visual presentation of critical data, such as the results of a report or analysis, to more quickly understand data.

a) dashboard

b) GUI

c) touch screen

d) KPI
Ans: a

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


24. __________ is a computerized process for conducting searches in large amounts of data and information in order to discover unknown valuable relationships in the data.

a) Drill down

b) Data mining

c) Business mining

d) Data analytics
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


25. __________ is the science concerned with managing material and information flows to optimize supply chain operations.

a) Database management

b) Process control

c) Logistics

d) Sourcing
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB:


26. A company’s competitive advantage, such as low cost, quality, and/or speed to market, depends on:

a) how well its supply chain is aligned and managed.

b) minimizing the physical flows of its products.

c) how well it maximizes its global sourcing.

d) its ability to recycle.
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB: Dynamics of the global economy

27. Because Wal-Mart has thousands of suppliers to manage and is constantly looking for new ones worldwide, they invested in a new __________ strategy.

a) mobile networking

b) global sourcing

c) global support

d) mobile support
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB: Dynamics of the global economy

28. Wal-Mart’s global sourcing strategy is designed:

a) to reduce costs of goods, increase speed to market, and improve the quality of products.

b) to identify and evaluate marketing opportunities.

c) to increase production efficiency.

d) to process transactions in real-time.
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB: Dynamics of the global economy

29. By linking a company with its suppliers, vendors, and customers, the supply chain creates __________.

a) logistics inefficiencies

b) automated distribution centers

c) an extended enterprise

d) a warehouse control system
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB: Use of information technology


30. RFID is a technology that uses __________ instead of __________ to identify products or pallets.

a) electronic tags; bar codes

b) electronic tags; chips

c) bar codes; PINs

d) PINs; EPC tags
Ans: a

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB:


31. Which of the following best describes RFID implementation?

a) RFID systems are frequently implemented as stand-alone systems.

b) RFID implementation has been slow due to costs, privacy, and security concerns.

c) RFID implementations are used only to track products and pallets.

d) RFID implementation has been rapid and widespread for security reasons.
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB:


32. When employees log into the company network or e-mail accounts, or access data or documents to perform their jobs, two critical factors impacting their productivity are:

a) password strength and availability of mobile networks.

b) cloud computing and software applications.

c) virtualization and private clouds.

d) speed of the response and the reliability of the hardware.
Ans: d

Difficulty: Hard

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


33. A company’s __________ determines the workload that its ISs, apps, and mobile computing devices can handle and their speed.

a) TPS

b) network access point

c) IT infrastructure

d) firewall
Ans: c

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


34. IT infrastructure is the collection of:

a) hardware and software.

b) hardware, software, and networks.

c) hardware, software, networks, and mobile devices.

d) hardware, software, processes, networks, and users.
Ans: d

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


35. To improve the performance and ability to store, protect, and manage data at lower up-front costs, companies are turning to __________ options.

a) cloud computing

b) mainframe

c) visualization

d) data center
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


36. __________ is the term used to refer to the Internet.

a) Shadow

b) Cloud

c) Tag

d) Chain
Ans: b

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


37. The general name for Internet-based infrastructures is __________.

a) social networking

b) cloud computing

c) Web 1.0

d) Web 2.0
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


38. The U.S. Department of Defense implemented __________ to service many military agencies in order to reduce IT infrastructure costs while protecting its sensitive data.

a) RFID

b) cloud computing

c) a private cloud

d) virtualization
Ans: c

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


39. Which of the following represents the evolution to Internet-based infrastructure?

a) public cloud computing; private cloud computing; virtualization

b) wired; wireless; mobile computing

c) virtualization; cloud computing; enterprise computing

d) virtualization; private cloud computing; cloud computing
Ans: d

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


40. Which of the following statements about virtualization is false?

a) Virtualization is primarily about cost-cutting.

b) Virtualization is often a key part of an enterprise’s disaster recovery plan.

c) Virtualization separates business applications and data from hardware resources to pool hardware resources.

d) Virtualization increases the flexibility of IT assets, allowing companies to consolidate IT infrastructure.
Ans: a

Difficulty: Hard

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


41. Large companies and government agencies with multiple locations may set up __________ on servers that they own if data confidentiality is a key requirement.

a) public clouds

b) private clouds

c) encrypted clouds

d) social clouds
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


42. Cloud computing is Internet-based computing in which shared resources, such as hard drives and software apps, are provided to computers and other devices __________, like a public utility.

a) in batch

b) via mobile networks

c) on-demand

d) via SaaS
Ans: c

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


43. All of the following are characteristics of software-as-a-service (SaaS) except:

a) SaaS is an increasingly popular IT model for large but not small companies in which software is available to users as needed.

b) The SaaS model was developed to overcome the challenge to an enterprise of being able to meet fluctuating demands on IT resources efficiently.

c) Other terms for SaaS are on-demand computing, utility computing, and hosted services.

d) Usually there is no hardware and software to buy since the apps are used over the Internet and paid for through a fixed subscription fee, or payable per an actual usage fee.
Ans: a

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


44. What is a disadvantage of cloud computing?

a) It may be more difficult to get to the root of IT infrastructure performance problems.

b) It is higher cost than company-owned IT infrastructures.

c) There is more control than with company-owned IT infrastructures.

d) Service-level agreements (SLAs) with vendors are not necessary.
Ans: b

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


45. Which of the following is a major cloud computing vendor?

a) Amazon's EC2

b) Google's AppEngine

c) Microsoft's Azure

d) All of the above
Ans: d

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


True/False


46. Business software applications are hardware devices that support a specific task or business process.
Ans: false

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


47. Multiple business apps form a system that supports a functional area--marketing, finance, human resources, production, operations, accounting, and IT.
Ans: true

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB: Use of information technology


48. To track attendance at basketball games, the Dallas Mavericks put RFID codes on tickets, which enabled them to assess the effectiveness of their marketing efforts.
Ans: false

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB: Use of information technology


49. The U.S. Army enlists video games and virtual worlds to teach soldiers interpersonal skills, cultural awareness, and negotiation skills that are heavily dependent on culture for combat in foreign environments.
Ans: true

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB: Dynamics of the global economy


50. Knowing how to manage a vehicle recall to minimize negative impacts on new vehicle sales is an example of information.
Ans: false

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


51. Data is the raw material from which information is produced; and the quality, reliability and integrity of the data must be maintained for the information to be useful.
Ans: true

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


52. The quarterly sales of new Toyota vehicles from 2008 through 2010 is knowledge because it would give some insight into how the vehicle recalls during 2009 and 2010 impacted sales.
Ans: false

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB: Use of information technology


53. Transaction processing systems (TPSs) process specific types of data input from ongoing transactions. TPSs can be manual or automated.
Ans: true

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


54. Decision support systems are critical systems because transactions that do not get captured can result in lost sales, dissatisfied customers, and many other types of data errors.
Ans: false

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


55. Transaction data that are captured by a TPS are always processed in real-time, stored in a database, and then are available for use by other information systems.
Ans: false

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


56. Payroll processing is typically done in batch mode; while e-commerce transactions are processed in real-time.
Ans: true

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


57. When a customer sets up an account with Newegg.com to purchase from their Web site, the TPS validates that the address, city, and postal code are correct and consistent to insure data quality.
Ans: true

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


58. DSSs support unstructured and semi-structured decisions, such as whether to make or buy products, or what new products to develop and introduce into existing markets.
Ans: true

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


59. Supply chains can be grossly inefficient unless the companies in the supply chain can share data, collaborate, and respond to changes in demand and do so efficiently and quickly.
Ans: true

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB: Use of information technology


60. Business intelligence (BI) increases the flexibility of IT assets, allowing companies to consolidate IT infrastructure, reduce maintenance and administration costs, and prepare for strategic IT initiatives.
Ans: false

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


Short Answer


61. In order for __________ or real-time processing to occur, the input device or Web site must be directly linked via a network to the TPS.
Ans: online transaction processing (OLTP)

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


62. Processing improves _________, which is important because reports and decisions are only as good as the data they are based upon.
Ans: data quality

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


63. _________ is a computerized process for conducting searches in large amounts of data and information in an attempt to discover unknown valuable relationships in the data.
Ans: Data mining

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB:


64. __________ involves identifying sellers that could provide a retailer, such as Wal-Mart, with products or services to sell in their stores and online.
Ans: Sourcing

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.3 Supply Chain and Logistics Support

AACSB:


65. __________ is the collection of hardware, software, processes, networks, and users.
Ans: IT infrastructure

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


66. The __________, which is the term used to refer to the Internet, has greatly expanded the options for enterprise IT infrastructures.
Ans: cloud

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


67. Cloud computing evolved from __________, which is an approach based on IT consolidation that enables more flexible IT infrastructures and lower IT costs.
Ans: virtualization

Difficulty: Hard

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


68. With __________, instead of buying and installing expensive packaged enterprise applications, users can access software apps over a network, with an Internet browser being the only absolute necessity.
Ans: Software-as-a-Service (SaaS)

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


69. Large companies or government agencies with multiple locations can set up their own __________ on servers that they own if data confidentiality is a key requirement and they want to reduce IT infrastructure costs.
Ans: private clouds

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB:


70. __________ is the pooling of physical storage from multiple network storage devices into what appears to be a single storage device that is managed from a central console.
Ans: Storage virtualization

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


Essay


71. Define data, information, and knowledge. Give an example of each.
Ans: Data refers to a basic description of products, customers, events, activities, and transactions that are recorded, classified, and stored. Examples are the number of hours an employee worked in a certain week or the number of new Toyota vehicles sold in the first quarter of 2010.

Information is data that has been processed, organized, or put into context so that it has meaning and value to the person receiving it. For example, the quarterly sales of new Toyota vehicles from 2008 through 2010 is information because it would give some insight into how the vehicle recalls during 2009 and 2010 impacted sales.

Knowledge consists of data and/or information that have been processed, organized, and put into context to be meaningful, and to convey understanding, experience, accumulated learning, and expertise as they apply to a current problem or activity. Knowing how to manage a vehicle recall to minimize negative impacts on new vehicle sales is an example of knowledge.

Difficulty: Easy

Section Ref: 2.1 Data and Software Application Concepts

AACSB:


72. What are the three defining characteristics of DSSs?
Ans: Three defining characteristics of DSSs are:

  • an easy-to-use interactive interface

  • models that enable sensitivity analysis, what if analysis, goal seeking, and risk analysis

  • data from internal databases, external sources, and added by the decision maker who may have insights relevant to the decision situation.

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.2 Types of Information Systems and Support

AACSB: Use of information technology


73. What is an advantage of virtualization? List and explain one type of virtualization.
Ans: Virtualization increases the flexibility of IT assets and reduces maintenance and administration costs. Major types of virtualization are:

  • Storage virtualization is the pooling of physical storage from multiple network storage devices into what appears to be a single storage device that is managed from a central console.

  • Network virtualization combines network resources by splitting the network load into manageable parts, each of which can be assigned to a particular server on the network.

  • Hardware virtualization is the use of software to emulate hardware or a total computer environment.

Difficulty: Hard

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


74. Why would organizations use cloud computing during tough economic times?
Ans: Optimizing IT infrastructure became especially important during tough economic times when cost-cutting became a priority. During challenging times, making the most of IT assets becomes imperative for competitive advantage, and ultimately, survival. The cloud typically offers a steep drop in IT costs because applications are hosted by vendors and provided on demand, rather than via physical installations or seat licenses. This rental arrangement with vendors is a key characteristic of cloud computing.

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology


75. When making decisions about how to acquire IT infrastructure components, what are two IT infrastructure characteristics that need to be considered? Explain each characteristic.
Ans: When making decisions about how to acquire IT infrastructure components, characteristics that need to be considered are:

  • Dependable. Dependability means that the infrastructure meets availability, reliability, and scalability requirements of the company’s information systems and applications.

  • Manageable. IT infrastructure determines the complexity of managing hardware and software required to deliver dependable applications.

  • Adaptable. When additional application capacity is needed, organizations are able to scale up the infrastructure as needed.

  • Affordable. In today's economic conditions, dependability, manageability, and adaptability are often not as important as the company’s ability to pay for it.

Difficulty: Medium

Section Ref: 2.4 IT Infrastructures, Cloud Computing, and Services

AACSB: Use of information technology



Share in:

Related:

D decision. Ans: c iconDecision this decision is issued pursuant to the Individuals with...

D decision. Ans: c iconAns: The objects with the same data structure (attributes) and behavior...

D decision. Ans: c iconDecision making is a complex cognitive process often defined as choosing...

D decision. Ans: c icon11. 3 What bases in the transcribed strand of dna would give rise...

D decision. Ans: c icon1 ans: b pts: 1 dif: 2 top: Lesson 1 Expressions and Variables key:...

D decision. Ans: c iconAns: Angularjs is open source client side mv* (Model View Whatever)...

D decision. Ans: c iconAns: The pattern of interconnection of nodes in a network is called...

D decision. Ans: c icon9. 4 What is the macromolecular composition of a bacterial virus...

D decision. Ans: c iconDecision of the

D decision. Ans: c iconDecision




forms and shapes


When copying material provide a link © 2017
contacts
filling-form.info
search